De beste tuinontwerpen komen van Tuinman Kunst

Heeft u een mooi huis maar ligt uw tuin er maar zielig bij, of moet de tuin een nieuwe look krijgen? Tuinman Kunst is een expert in het maken van tuinontwerpen en kan uw wensen realiseren. Door goed te luisteren wat uw wensen zijn en door onze ervaring kunnen we uw droomtuin een werkelijkheid maken.

Tuinman Kunst is gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijk en organische uitziende tuinen. Denk hierbij aan een tuinontwerp zoals een Oosterse tuin, moderne tuin, cottage tuin of toch iets anders? Wij zullen het  samen met u realiseren!

Tuinontwerpen voor natuurlijke en organische tuinen

De meeste tuinen zijn tegenwoordig vaak vrij simpel en strak, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de tegelterras die vaak de volledige tuin overdekt. Deze tuinen hebben meestal wel een aantal planten in potten staan maar die zijn niet altijd even makkelijk te onderhouden. Daarom maken wij tuinontwerpen die natuurlijk en organische zijn zodat de tuin van de eigenaar een mooie natuurlijke uitstraling heeft en tegelijkertijd makkelijk te onderhouden blijft. Door de natuurlijke materialen en losse beplantingen creëren we een sfeer die perfect is voor het relaxen in uw eigen tuin.

Ontspannen doet u het beste in uw eigen natuurtuin

Wanneer wij een tuin ontwerpen werken we altijd met de gedachten dat de tuin een aantal natuurlijke materialen en beplantingen moet bevatten. Maar zodra wij een opdracht krijgen om een natuurtuin te ontwerpen zullen we niet alleen natuurlijke materialen en beplantingen gaan gebruiken maar dan kijken wij ook naar de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en ecologische impact van de materialen en beplantingen. Bijvoorbeeld voor een natuurtuin ontwerp gebruiken wij alleen Europees hout of hout met een FSC keurmerk. Ook de planten die wij gebruiken moeten aan een aantal eisen voldoen, een van de eisen is het minimale gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de opkweek. De planten die wij het vaakst gebruiken zijn inheemse planten of cultivars hiervan. Waarom kiezen wij voor inheemse planten? Omdat deze planten het beter kunnen vinden in onze klimaat en makkelijker zullen groeien hierdoor, daarnaast hebben deze planten minder zorg nodig doordat ze in de juiste klimaat groeien. Bij het ontwerpen van een natuurtuin denken we ook aan het dierlijk leven rondom de tuin, dit zijn bijvoorbeeld vogels, bijen of nuttige insecten voor uw tuin.

Kennismaken met Tuinman Kunst

Bij een kennismakingsgesprek met u bespreken we uw wensen en eisen en gaan we samen uw tuin bekijken. Hierna zullen wij een offerte op maat maken voor u met daarin de werkzaamheden en de prijs voor het tuinontwerp. Na goedkeuring van de offerte zullen we aan de slag gaan, tijdens het realiseren van uw droomtuin kunt u altijd uw mening aan ons vertellen en zo blijft u altijd betrokken bij het ontwerp van uw droomtuin.

U kunt kiezen voor alleen een ontwerp op hoofdlijnen of een uitgewerkt plan incl. beplantingsplan, verlichting e.d.

Tuinmankunst logo

Tuinmankunst logo

Droomtuin

laten maken ?

MAIL 

of bel: 0616-15 09 18

   

Tuinontwerp bij Tuinmankunst
Tuinontwerp bij Tuinmankunst
  • Basis tuinontwerp

In een basisontwerp worden de wensen en eisen ingetekend zoals tegels, vlonders, erfafscheidingen, plaats en vorm van de borders, gazon, vijver en dergelijke. Een basis tuinontwerp is inclusief situatieschets.

  • Situatieschets

Een situatieschets houdt in dat we bestaande situaties zoals zon- en schaduw analyse, loop- en kijkrichting analyse mee schetsen.

  • Beplantingsplan

Bij een beplantingsplan krijgt u een uitgewerkte plan met de planten, struiken en bomen die gebruikt gaan worden. Deze worden zorgvuldig uitgekozen op standplaats, groeiwijze, kleur en de voorkeuren van uw.

  • Verlichtingsplan

Hierin wordt bepaald welke stijl en vorm van verlichting gebruikt gaat worden. In een verlichtingsplan wordt ook uitgezocht waar het beste de stroompunten kunnen komen en hoe de bekabeling moet lopen.

  • Dode materialenlijst

Dode materialen zijn stenen, hout, riet en dergelijke, en in deze lijst zoeken we uit welke we gaan gebruiken. Uw wensen zijn hier van belang omdat dat uiteindelijk bepaald welke materialen er worden gebruikt voor de schutting bijvoorbeeld.

  • Inkooplijst

U kunt ervoor kiezen om een inkooplijst bij uw plan te nemen. Daarin wordt opgenomen hoeveel planten en materialen u of uw hovenier moet inkopen.

  • Isometrie

Een tuinontwerp dat van bovenaf getekent is, is voor veel mensen moeilijk in te visualiseren. Hiervoor kunnen wij een isometrie tekening voor maken, hierdoor kijkt u schuin van boven naar de tuin. (zie tekening bovenaan de pagina)